Vakantiekoffer

Heerlijk de vakantieperiode is weer aangebroken en we mogen weer met zijn allen op vakantie. Blijf je lekker in Nederland of waag je je toch over de grens. Alles is heerlijk, zolang je maar echt even weg kan. Onthaasten en genieten van elkaar. 

Voor veel mensen ontstaat er ook vaak een klein stress moment, namelijk HELP wat neem ik mee. Online zijn tal van praktische tips te vinden over de inhoud van je koffer/ weekendtas of bag pack, voor het gemak noem ik het even koffer. 

Zoals lijstjes met wat je meeneemt in de auto, tips over geldzaken, elektronica, persoonlijke uitrusting, medicijnen etc. Superleuk allemaal en zeker handig maar hoe pak je nu een leuke KLEDING vakantiekoffer in. Zonder dat je het idee hebt dat je twee weken hetzelfde aan moet trekken dan wel 2 tassen vol kleding mee moet nemen. 

De gouden regel om je kleding tot een minimum te beperken en toch het idee te hebben dat je veel kleding bij je hebt is:

” KIES KLEDING ITEMS UIT DIE ONDERLING PERFECT TE COMBINEREN ZIJN, AAN DE HAND VAN EEN KLEURGROEP.”

Nu hoor ik je denken, maar hoe dan? Dat ga ik je nu uitleggen.

Zie onderstaand voorbeeld. Deze items zijn makkelijk uitwisselbaar en eindeloos te combineren. Dit komt vooral doordat de kleuren tot een minimum beperkt zijn. Blauw, zwart, grijs, wit en jeans. Wit en jeans kan je overal bij combineren dus dat is makkelijk. Op deze manier kan je eenvoudig combinaties over en weer maken. Alles is met elkaar te combineren. Zo kan je makkelijk 1 week voorruit zonder 2 keer dezelfde combinatie te dragen.

 

Dit is een voorbeeld met basis kleuren. Vind je dit te weinig en wil je graag wat meer kleding mee, kies dan bij voorkeur 1 extra kleur. In dit geval kan je kiezen voor oud roze of oker geel. Ik heb de kleuren in een kleur schema gezet. Zie je hoe leuk het matcht.  

Zie onderstaand nog een ander voorbeeld. Een vakantiekoffer uit mijn eigen kledingkast.

Vakantiekoffer 2 weken – Nederland

Ik heb zelf ook gekozen voor twee basis kleuren, namelijk wit & jeans gecombineerd met twee bijpassende kleuren, licht blauw & bordeaux rood. Die kleuren zijn ook weer goed te combineren met de rest, dus zo kan ik goed twee weken voorruit. Zonder dat ik het gevoel heb dat ik steeds dezelfde kleding draag.

Een tweede gouden tip is:

” NEEM ZO MIN MOGELIJK ALLEENSTAANDE KLEDING MEE.”

Dit zijn kledingstukken die je niet kan combineren met andere kledingstukken uit je koffer. Een gekke print jurk wat al een losstaande outfit op zich is, kan natuurlijk wel. Maar een short met maar 1 bijpassende top, is niet zo handig.

Tja, en niet te vergeten …  schoenen, gympen, slippers, sandaaltjes, wandelschoenen, etc. Dat is vaak ook nog wel een dingetje. Aangezien schoenen ook veel ruimte innemen. 

Ook hiervoor geldt ook dat het slim is een schoen te kiezen die qua kleur en model makkelijk combineert. Een witte gymp kan je (bijna) overal mee combineren. Oké onder die mooie zwierige zomerjurk misschien niet en daarvoor neem je dan stiekem een extra een mooi sandaaltje mee (neemt toch geen ruimte in). Verder kom je echt een heel eind.

Ik heb je nu al veel info gegeven maar een handig lijstje is ook wel wenselijk, denk ik:) Dus ga je 2 weken op vakantie, dan neem je mee. 

14 dagen mooi weer, 2 shorts, 1 rokje , 2 jurkjes ,tops KM 5 tops, top LM 2, 1 lange broek & 1 of 2 truien (afhankelijk van de bestemming) voor de koudere avonden. 1 paar gympen, 2 sandaaltjes en slippers. Mocht je geen shorts dragen en alleen maar rokjes dan pas je de aantallen natuurlijk daar op aan. Op deze manier heb je in ieder geval meer dan genoeg combinaties die je kan maken. 

Veel plezier met inpakken en een fijne vakantie!!

Scroll Up