VAN ZOMERJURK NAAR WINTERJAS

TIPS VOOR HET OMWISSELEN VAN JE KLEDINGKAST VAN ZOMER NAAR WINTER

In mijn vorige blog heb ik al tips & tricks gegevens over hoe je de overgangsperiode van zomer naar winter goed doorkomt. Wat draag je wel in de maand September, wat nog niet en hoe combineer je deze dingen.

In deze blog wil ik je stap voor stap meenemen in het opruim proces.

STAP 1 – UITMESTEN

Haal al je kleding uit je kast. Maak je hele kast leeg zodat je straks een fijne opgeruimde kast ervoor terug krijgt.

Vervolgens haal je alle super zomerse artikelen er tussen uit. Spaghetti topjes, korte broeken, rokjes etc. Vaak is het materiaal van het kledingstuk ook erg bepalend voor het seizoen. Een zwarte linnen broek mag dan wel zwart zijn maar draag je echt niet in de winter. Dus hoppa weg ermee. Deze artikelen gaan straks in een doos naar zolder. Het leuke hiervan is dat je volgend seizoen weer een heleboel ‘nieuwe’ items hebt.

STAP 2:  WEES KRITISCH

Stop niet alles zomaar weer terug in die kleding doos. Kleding die je de hele zomer niet hebt aangehad moet je van afvragen of je die wil bewaren. De kans is groot dat je ze volgend seizoen ook niet draagt, dus weg ermee! Vertrouw hierbij op je gevoel. Alla Marikondo – Hou het vast, voel en bedenk: word ik hier gelukkig van? Is het antwoord “Nee”, dan gaat het weg. It’s as simple as that. Wees niet té sentimenteel.

Dus geef kleding weg, zoek een goed doel of verkoop het online. Er zijn tegenwoordig vele websites waar je kleding kan verkopen. Zoals United Wardrobe & Vinted.

Kleding naar een 2e hands winkel brengen is ook een optie. Het enige nadeel is dat als je nu zomerkleding weg wil brengen, de meeste 2e hands winkels deze kleding nu niet innemen. Ze nemen alleen kleding aan van het huidige seizoen.

Tot slot: controleer alles nog goed op vlekken, knopen, loshangende draden etc. Berg je zomerkleding goed op zodat bij de eerste zonnestralen in het voorjaar alles weer netjes uit de kast getrokken kan worden. Het liefst in een droge ademende ruimte en schoenen apart in schoenendozen.

STAP 3: UITPAKKEN VAN WINTERKLEDING

Dit is het allerleukste! Ik weet zeker dat je een heleboel kledingstukken tegenkomt waarvan je helemaal was vergeten dat je ze had.

Eigenlijk ga je nu winkelen in je eigen kledingkast. Als je vorig jaar alles netjes hebt opgeborgen kan alle kleding direct de kast weer in. Maar wees ook nu toch weer kritisch met wat je teruglegt. Kijk ook naar de hoeveelheid. Vaak is dit het moment dat je pas echt goed ziet hoeveel kleding je eigenlijk hebt. Tien nagenoeg dezelfde skinny jeans broeken is echt niet nodig. Grote kans dat je vaak een en dezelfde uit de kast pakt omdat die het lekkerste zit.

Dus gooi ook echt dingen weg. Ik weet zeker dat je straks een heerlijk opgeruimd gevoel hebt. Nog een bijkomend voordeel is dat je ’s ochtends veel minder keuze stress hebt. Immers less is more!

STAP 4: SEIZOEN UPDATE – COMBINATIES MAKEN

Nu komt het leukste van allemaal. Je hebt al je kleding door je handen laten gaan en teruggebracht naar een overzichtelijk geheel. Als het goed is, heb je nu een kledingkast vol met kleding waar je blij van wordt. Top! Dit is het uitgangspunt voor aankomend seizoen.

HOE NU VERDER?

De kans is groot dat er tijdens dit proces (of al eerder) een wish list is ontstaan. Een wish list is een lijst met kledingstukken, schoenen & accessoires die je heel graag zou willen toevoegen aan je kledingkast. Helemaal leuk natuurlijk. Tip hierbij is: ga eerst aan de slag met losliggende items in je kast. Kijk of je daar een combinatie mee kan maken of iets bijpassend wil kopen. Neem wel altijd het kledingstuk waar je iets bij zoekt mee. Alleen dan kan je de juiste combi in stijl & kleur maken.

Nog een laatste tip en dan kan je echt aan de slag. Schrijf op wat je aankomend seizoen graag aan nieuwe fashion items zou willen aanschaffen. Vaak zijn een paar ‘gekke’ items al voldoende om je garderobe weer wat meer sjeu te geven. Ik geef zelf ook een korte cursus “seizoen trend update”. In anderhalf uur neem ik je mee in de winter van 2020.

Lijkt het je leuk om een seizoenupdate te volgen, als cadeau voor jezelf of misschien wel met een vriendin, mail dan naar hello@anne-marij.nl dan maken we een afspraak.

Tot snel!

Scroll Up