WAT DRAAG JE IN SEPTEMBER?

WISSEL VAN JE KLEDINGKAST

Je kan er nu echt niet meer omheen. Het weer is omgeslagen. Het is nat, vies en koud weer. Naar buiten zonder jas is er nu echt niet meer bij. Het is tijd om lekker binnen te gaan cocoonen en onder een dekentje te kruipen bij de haard.

Deze omslag in weer betekent ook een verandering in je kledingkast. De zomerkleding kan de kast uit en de winterkleding erin.

Ik vind deze overgangsfase vaak super geestig & inspirerend. Sommige mensen zijn al helemaal in de winter stemming en zijn heel winters gekleed. Tot een winterjas aan toe. Naar mijn idee nog niet helemaal nodig, immers het vriest nog niet hoor dames!

Andere vrouwen lopen weer wat achter en dragen nog rustig hun zomer jurk om er halverwege de dag achter te komen dat het wel erg koud is. Zeker in de ochtenden.

Geestig verschijnsel vind ik zelf en ieder jaar (of eigenlijk twee keer per jaar) zie ik dit terugkomen.

Maar hoe voorkom je dit? Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze overgangsfase passend gekleed gaat?

Het allerbelangrijkste is eigenlijk echte zomerkleding is voor in de zomer. En winterkleding voor in de winter. Dus korte broeken, rokjes en spaghetti hemdjes draag je niet meer in september. En een winterjas en winterboots ook nog niet. Probeer in plaats daarvan kledingstukken met elkaar te combineren. En zie deze periode echt als een overgangsfase. Een overgangsfase wordt gekenmerkt door of – of.

Of kies voor of bloot aan de bovenkant of bloot aan de onderkant.

Lange broek met T-shirt/topje KM of een korte rok met blote benen met een top of T-shirt met LM. Sandaaltjes en openschoenen kunnen nog best, maar dan het liefst in combinatie met een lange broek of rok. Sandaaltjes onder een short is wel heel zomers voor de tijd van het jaar. Blote enkels is wel helemaal leuk. Winterlaarzen zijn ook nog niet echt nodig.

September Outfits

Ter verduidelijking zie je hieronder een aantal echte September outfits.

Probeer ook hele winterse items te vermijden. Kledingstukken als koltruien, wollen broeken, winterjassen etc. kan je het beste nog even laten liggen. Kies in plaats daarvan voor dunnere truien, sweaters, bloesjes en jasjes. Jasjes die je in de winter binnen draagt kan je in deze overgangsfase heel goed als “buitenjas” dragen.

Ben je ook benieuwd naar hoe je je kast het beste opruimt en uitzoekt. Hierover later meer!

Scroll Up